Jdi na obsah Jdi na menu
 


Saxana bydlí na Liberecku!

13. 2. 2007

Liberec má spousty vil vhodných k natáčení. Jedna z kandidátek se nachází nedaleko tamní krajské nemocnice.


LIBEREC – Už za rok bychom se měli dočkat pokračování filmu Dívka na koštěti s pracovním názvem Saxana – veletrh strašidel. I přes hrozící soudní spory o to, kdo má na scénář práva, se společnost Barrandov Studios připravuje na natáčení. Nyní hledá secesní vilu, v níž bude Saxana bydlet. Mnoho jich zůstalo po odsunutých Němcích na Liberecku, a s jejich vytipováním pomáhá režisérovi Václavu Vorlíčkovi majitel libereckého Centra Babylon Miloš Vajner!

„O natáčení pokračování jsem se u režiséra Václava Vorlíčka a také u Miloše Macourka zajímal už před sedmi lety, měl jsem k dispozici jejich scénář a prosazoval jsem u nich tajemnou moc Ještědu a magickou atmosféru libereckých secesních vil, které kdysi patřily Němcům. Za komunistů chátraly a nyní konečně dostaly díky novým majitelům nový kabát,“ říká Vajner. Petra Černocká, Jan Hrušínský a režisér Václav Vorlíček (vpravo) se opět setkají na natáčení.Nová Saxana bude na české poměry speciální, protože scénář kombinuje hranou formu s 3D animací. „Budou to živí lidé v 3D prostředí a obráceně 3D postavičky v reálném prostředí,“ vysvětluje Petr Mildner ze společnosti Design Bros, která film koprodukuje. „Pokud bych měl představit využití 3D animace, tak musím zmínit Hvězdné války, kde byla tahle technologie použita na vytvoření exteriéru pro živé herce. Naopak v Pánovi prstenů byly v reálném prostředí doanimovány některé postavičky, jako třeba nezapomenutelný Glum,“ dodává Mildner.

Filmaři potřebují pro natáčení starší secesní vilu s otevřeným schodištěm. Měl by to být domov Saxaniny dcery, která se posléze dostane do pohádky, odkud pochází její matka. Tým ve složení (zleva) majitel libereckého Centra Babylon Miloš Vajner, producent Aleš Svítek a Petr Mildner – specialista na 3D animaci, vybírají secesní vilu k natáčení filmu Saxana – veletrh strašidel.Černocká jako Saxana a Jan Hrušínský v Dívce na koštěti.V pohádce se odehraje spousta dobrodružství, ale nejdůležitější bude to, aby malá Saxanka zabránila nebezpečí, které hrozí pohádkovému světu ze světa komiksů. „Teď probíhají přípravy natáčení, kdy se před zeleným pozadím pohybují živí herci – jako je Saxana a teta Irma v podání Jiříny Bohdalové. To budeme natáčet v dubnu, pak v květnu nás čekají interiéry a exteriéry. Kromě Jiřiny Bohdalové budou ve filmu hrát rodiče Saxanky Petra Černocká a Jan Hrušínský, s nimi i Jiří Lábus, Jan Kraus nebo Ivana Chýlková. NA MALOU SAXANKU BRZY VYHLÁSÍME CELOREPUBLIKOVÝ KONKURZ,“ slibuje producent Aleš Svítek. Na animované postavičky, jako je Chlupíč, Kostlivec Vincek, drak Karabo, Mušák, skřítek Řehoř nebo Emauský čert, naštěstí filmaři žádný konkurz dělat nemusejí. Ty už se totiž rodí díky počítačovým mágům na počítačích.

10.2.2007

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář