Jdi na obsah Jdi na menu
 


Režisér Václav Vorlíček natáčí pokračování Dívky na koštěti

28. 10. 2007

27.10.2007

Praha - Ještě do začátku prosince bude režisér Václav Vorlíček natáčet pod názvem Saxana volné pokračování úspěšné rodinné filmové komedie Dívka na koštěti. "Od poloviny listopadu se štáb přesune do ateliéru," řekla Jitka Pekárková, mluvčí snímku, který bude kombinovat živou akci herců s animovanými pasážemi.

Ve filmu nyní již bývalá žákyně čarodějnické školy Saxana (Petra Černocká) žije ve světě lidí. Šťastně se provdala za svou první lásku Honzu Bláhu (Jan Hrušínský) a společně s dcerou Saxankou (Helenka Nováčková) obývají velkou rodinnou vilu, dědictví po prarodičích.


Poslední vůle babičky Antonie ale způsobí, že s nimi bydlí také strýc Evžen (Petr Nárožný), soudce krajského soudu, a ztřeštěná teta Irma (Jiřina Bohdalová), spisovatelka a autorka dětských knížek. Ani jeden z nich o minulosti Saxany nic netuší.

Až teprve její neopatrnost, vzpomínky na mládí ledabyle ukryté na půdě domu, zaviní, že se provalí nejen její původ, ale stane se něco mnohem horšího. Odloženou truhlu s čarodějnickými pomůckami náhodou totiž objeví Saxanka a prostřednictvím kouzelné obrázkové knížky se dostane do školy čarodějnic a na veletrh strašidel.

Nebude to ale klidný výlet. Díky svérázné tetičce Irmě se v pohádkové říši ocitne také komiksový padouch Crackman, který chce kouzelný svět i jeho obyvatele ovládnout. Malá Saxana nelení a zkříží zloduchovi cestu. Nemůže přeci dopustit, aby byly pohádky zničeny.

Tak začne neobyčejné dobrodružství odvážné dívky, jejích nových kamarádů, tetičky Irmy i mámy Saxany, která se jim na dálku ze světa lidí snaží pomoci.

"Záměrem filmu je plynule kombinovat hrané scény a skutečné herce s animovanými pohádkovými postavičkami a 3D prostředím," popsala Pekárková film, který má mít premiéru až v roce 2009.

Scénář napsal spolu s režisérem Vlastimil Mistrík, za kamerou je Petr Polák. Producenty snímku jsou společnosti PragoFilm a Design Bros., koproducentem Česká televize a firma RED division. V dalších rolích se objeví například Naďa Konvalinková, Jiří Lábus, Ota Jirák a Markéta Hrubešová.


 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost