Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Černocká: V létě se mi nevyhne dámská jízda!

27. 8. 2007

Petra Černocká: V létě se mi nevyhne dámská jízda!

Petra Černocká: V létě se mi nevyhne dámská jízda!
27.8.2007  

Zpěvačka Petra Černocká (57) o víkendech a o prázdninách ráda opouští Prahu. „Celý srpen jsem trávila na chalupě s tím, že jednou za týden jsem vyrazila zpět do Prahy. Tam bylo třeba zalít zahrádku a kytky v bytě,“ říká Petra


„Občas jsem taky jezdila z chalupy na vystoupení,“ svěřila se nestárnoucí představitelka Saxany. A jak vypadá její běžný týden?

PONDĚLÍ:

Jedu na Sázavu

V pondělí dopoledne pro mě přijedou tři kamarádky, naloží mě do auta odvezou na Sázavu. Dva dny budou zcela v jejich režii – na jejich chatě. Od manželů je třeba si občas odpočinout a probrat všechny možné dámské záležitosti. Večer vhodíme něco na gril.

 

Jak znám mé kamarádky, vezou si i nějakou zásobu šampaňského, takže budu muset chvilku vysvětlovat, že jsem abstinent. Možná, že mě na nějakou skleničku i přemluví. Má být krásně a teplo, tak si vezu plavky , protože se tam prý dá hezky plavat na jezu

ÚTERÝ:

Budeme grilovat

Sázava je známé »letovisko«, a protože jsem tam nikdy nebyla, vezmu si i pohodlné boty, abych si okolí trochu prochodila. Prý je tam moc hezká procházka po břehu řeky, až do dalšího městečka. Já osobně považuji chůzi za nejpřirozenější a nejpříjemnější způsob pohybu. V létě toho nachodím opravdu hodně, protože do posilovny se vypravím až v září. Doufám, že dostatečně rozchodím všechny ty kotletky a kuřecí stehýnka, kterým určitě večer neodolám.

STŘEDA:

Z Prahy na chalupu

Můj manžel si mě v Praze vyzvedne a pak odveze na chalupu do Severních Čech. Budu už zase jenom jeho. Ještě netuší, že bude muset (společně se mnou) absolvovat poněkud dietní program. Tak dva dny nejíst žádné maso, nejspíš bude lečo, nebo kuskus se zeleninou – jen už proboha žádné kotletky a stehýnka.

 

Taky mu naordinuji výlet na kole do nedaleké Chřibské, kde mám tetičku, kterou jsem už dlouho nenavštívila. Budu ji ale muset překvapit, protože když zavolám předem, napeče neuvěřitelně dobré koláče a buchty, které by mi poněkud zbouraly můj dietní závazek. Buchty, koláče, štrúdly a podobné »třaskaviny« peče dokonale. Já jsem se to raději nikdy nenaučila, protože bych snědla celý plech dřív, než by se rodina dostavila.

ČTVRTEK:

Barvím okna, pak si dělám manikúru

Hned ráno se budu muset vrhnou na okna.Máme jich na chalupě jen v přízemí dvanáct. Mám sice pocit, že jsem je nedávno natírala, ale jsou to už čtyři roky, bohužel. Koupila jsem si akrylátový tmel i barvy a musím říct, že nad novými výrobky tohoto druhu nestačím žasnout.

 

Jsou už fikanější, tmel se lépe brousí a už někdy není třeba dávat pod nátěr základovku. Snad to ale nebude letos jediná moje práce s barvami, protože jsem si přivezla velké plátno, abych si namalovala konečně svůj obraz. Zapatlaná od barev ale budu v každém případě, takže večer dojde na manikúru. A když vyjde čas, tak i na pedikúru, na kterou jsem si koupila pár »profi udělátek«. Snad si hned neuříznu kus palce.

PÁTEK:

Dám si masku z ekologických okurek

Protože nás s manželem večer čeká vystoupení, budu se už muset opravdu zkultivovat. Ráno bych si mohla dát možná i masku z okurek, které jsou dokonale ekologické, protože je manžel sám vypěstoval ve skleníku. Budu muset sundat oblíbenou kšiltovku a umýt si vlasy, hlasitě už volají po kadeřníkovi. To ale až v Praze, kde si rovnou dám celou »akci« i s proužky a barvením. Zatím mi účes (čerstvě a do rovna vyfoukaný) jeden večer vydrží.

 

Protože neholduji umělým nehtům, které ale dost vydrží, to je fakt, budu muset ty moje dát do pořádku a nalakovat. Moc dlouho mi to nevydrží, protože se na chalupě pořád vrtám v hlíně. Že bych se už taky mohla naučit používat rukavice!

SOBOTA:

Jsem objednaná na masáž 

Protože se okna natírají v poměrně strnulé pozici, tak mají moje záda dost. Večer jsem se objednala na masáž k jedné šikovné paní, která náhodou v naší vsi tyto služby i o víkendu provozuje. Můj muž jejích služeb využívá dost často, protože moc nesportuje, ani nechodí do fitka a při těžších pracích na chalupě jen čekám, kdy oznámí, že by to okamžitě chtělo »Ditu« -  tak se ta dáma jmenuje. Masáž je krásná věc! Až budu v Praze, zajedu si do Říčan, kde má kamarádka nově otevřený salón, kde »řádí« pravé Thajky a umí prý zázraky.

NEDĚLE:

Po horké sprše se napatlám krémy
Pokusím se, tak jak je dobrým křesťanským zvykem, nedělat nic. Večer sice máme vystoupení, ale to se snad nepočítá. Když bude hezky, což je letos sázka do loterie, tak se zajedeme na kole někam vykoupat. Mám slušné kolo i vybavení, ale na helmu si nějak nemohu zvyknout. Nehledě na to, co udělá s účesem. Budu si muset ještě před odjezdem na vystoupení, znova něco udělat s hlavou. Večer si dám doma sprchu a protože jsem na jedné akci »nafasovala« celou řadu tělových přípravků, tak zkusím,  co dovedou. 


Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář