Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Černocká: Maká na stavbě!

11. 7. 2007

Petra Černocká: Maká na stavbě!


Petra přestavuje celý dům a po dělnících uklízí na plný úvazek.

„Způsob tohoto léta zdá se mi poněkud nešťastný,“ řekla si spolu s klasikem zpěvačka Petra Černocká (57) a rozhodla se konat. Nesmrtelná Saxana z filmového hitu Dívka na koštěti proto netráví svůj volný čas na koupališti, ale na staveništi, ve které se proměnil její pražský domek. „To jsem si zas něco na sebe vymyslela! Naposledy se tu něco budovalo, když jsem se sem před sedmnácti lety nastěhovala,“ posteskla si deníku Aha! »dělnice« Petra.

„Tehdy se tu vystřídalo pár řemeslníků, takových těch »jedna známá povídala, že zná jednoho elektrikáře a instalatéra« a moc se to nepovedlo. Teď jsem si objednala seriózní firmu a výsledky jsou skvělé. Koupelna už je jako vystřižená, ale čeká mě ještě taková lahůdka jako pokládání a broušení parket, renovace schodiště, a aby toho prachu nebylo málo, tak se ještě brousí sádrokarton. Kdo něco podobného absolvoval, ví, co je to za hrůzu. Zaprášené mám i pelargonie v truhlících na zahradě. Ještěže mám skvělé sousedy, kam se chodím sprchovat, když mi instalatér zavřel vodu,“ přiznává se smíchem Petra.

Obrazek

Celý zvířecí park v podobě psa a dvou koček i s manželem Černocká vyexpedovala na chalupu. „Když někde vystupujeme, muž pro mě přijede do Prahy a po vystoupení se zase vrací do severních Čech. Když hrajeme ve třech, ještě s kytaristou Karlem Macálkou, který bydlí v Brně, tak je to docela dobrodružství, abychom se všichni na místě činu sešli. Má to ale jednu výhodu, když muž slyší, jak já tady v Praze »trpím«, tak se mi to snaží kompenzovat tím, že mi každý večer hlásí, jak pěkně vybílil kůlnu, nebo vyrobil poličku pod televizi, abych viděla že se tam jen nerekreuje,“ prozrazuje Petra.

Obrazek

A když už je v tom vylepšování své domácnosti, rozhodla se, že dojde i na trpaslíka, který notně opršelý stojí v zahrádce. „Není to žádný »bakeliťák«, je z pořádného kamene, a tak jsem si koupila příslušné barvy, včetně červené na čepičku, a počítám, že během jednoho odpoledne bude zase jako ze žurnálu. Tak na tuhle prácičku se opravdu těším,“ dodala Petra, které nedávno vyšlo nové album Souhvězdí Střelce.



 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost