Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Černocká s dcerou Bárou Vaculíkovou oslavily narozeniny společně

1. 12. 2019

Petra Černocká s dcerou Bárou Vaculíkovou oslavily narozeniny společně

Petra Černocká s dcerou Bárou Vaculíkovou oslavily narozeniny společně

25.11.2019

Herečka dostala lexikon, vlastní knihu a společně s dcerou Bárou pomohly týraným dětem!

Zpěvačka a herečka Petra Černocká a její dcera, zpěvačka Bára Vaculíková slavily narozeniny. Dohromady je jim letos 110 let. Vskutku „čarodějnický“ věk. Do prostor pražské Galerie 1, kde odhalily v rámci vernisáže dvě unikátní expozice, přišly desítky lidí, včetně blízkých přátel a kolegů z řad známých osobností. Oslavenkyně navíc nemyslely jen na sebe, ale i na druhé a pomohly dobré věci – konkrétně týraným či zneužívaným dětem.

Legendární Saxana, stálice české i slovenské POP scény, prozradila, že původně žádné oslavy vůbec nechystala., Když však za ní kamarádi spolu s dcerou přišli, že by udělali výstavu, kde lze vidět mnohé, co ještě neviděli, kývla na to. „Jsou to dvě zásadní věci - výstava mých obrazů a obrázků a artefaktů z mého života a mé rodiny, a pak výstava fotek a fotoobrazů od Jana Tůmy a Alžběty Jungrové, na nichž je buď dcera Bára sama, nebo jsme tam my a dokonce i s vnučkou Olivií Coco,“ prozradila Černocká.

Popřát oslavenkyním přišli Iva Hüttnerová, Heidi Janků, Eva Hrušková, René Nachtigalová, Vlasta Kahovcová, Štěpánka Duchovká, Lucie Gelemová, Jan Kuželka, Petr Hannig, Martin France, Varhan Orchestrovič Bauer či všichni osudoví muži Petry Černocké – kromě manžela Jiřího Pracného to byl Zdeněk Merta, Vadim Petrov a otec její dcery Jan Vaculík, ale i celá řada dalších vzácných hostí. Všichni pogratulovali a popřáli hlavně zdraví a spoustu dalších krásných let. „Kdybych Petru neznal, neuvěřím, že už je jí sedmdesát. Ona opravdu dokázala zastavit čas – asi to bude tím, že je ´čarodějnice´, ale ta nejkrásnější na světě,“ konstatoval nejobsazovanější český herec malých rolí u nás i v zahraničí Jan Kuželka.

V rámci večera se křtila také zcela unikátní kniha - životní fotostory - Saxana 70 aneb V hlavní roli zpěvačka Petra Černocká. Vychází z celé řady nikdy nezveřejněných fotografií, příběhů    a zážitků ze života zpěvačky i její rodiny. „Je krásná, povedla se a vznikla v rekordně krátkém čase. Mám z ní radost a díky tomu, že jsme na ní pracovali s mými kamarády René Kekelym a Jaroslavem Hauerem a vydavatelem Pavlem Mészárosem, upomněla jsem se taky na mnoho věcí, které jsem snad už i zapomněla,“ přiznala zpěvačka.

Protože i já ráda občas nahlédnu veřejně známým osobnostem za dveře, tak by ode mě bylo pokrytecké, kdybych to neumožnila i těm, kteří mě mají rádi,“ prozradila Petra Černocká, která je také představitelkou nesmrtelné čarodějnice Saxany z komedie Václava Vorlíčka Dívka na koštěti. Vždyť taky právě tato role proslavila oslavenkyni nejvíce. „V knize jsou statě věnované i mým začátkům a působení v Semaforu, který byl pro mě osudový a bez něhož by mě zřejmě nepotkala ani ta Saxana,“ přiznala zpěvačka a herečka.

V knize se čtenáři například dozvědí i to, jak velmi malý krůček před časem chyběl k tomu, aby získala do svého vlastnictví původní, legendární filmový Lexikon kouzel. Kdyby však její manžel Jiří Pracný nezaváhal a nepřinesl domů místo něj něco, co zpěvačce naprosto vyrazilo dech…O co šlo, to si musí čtenáři přečíst a určitě se velmi pobaví…. Nicméně oslavenkyni se její Lexikon kouzel vrátil, alespoň v podobě nádherného dortu. Druhý, oranžový dort, který vytvořila Adéla Zaňáková (švagrová Lucie Bílé), zase korespondoval s podobou knihy…

V rámci oslavy byla představena i Vánoční píseň s klipem, kterou společně zpívají Petra Černocká, dcera Bára Vaculíková a vnučka Coco. „Nyní půjde písnička do rádií. Máme z ní radost a dokončena byla těsně před zahájením vernisáže,“ přiznala Vaculíková, která slaví letos čtyřicátiny. A protože obě oslavenkyně jsou rády, když mohou pomoci dobré věci, rozhodli se, že jeden z fotoobrazů od Jana Tůmy věnují na dobrou věc. „Jde o obraz, kde jsem já jako královna matka, dcera a vnučka…Jsme taková „královská rodinka“. A ten obraz dostane Fond ohrožených dětí, který provozuje stacionáře Klokánek. Uvědomujeme si, že třeba naše Coco má to obrovské štěstí, že žije v dobré, slušné rodině, má všechno, co potřebuje a všichni ji milují. Ne všechny děti tohle štěstí mají, a protože FOD slaví příští rok 20 let svého trvání, věnujeme jim obraz, který si v rámci slavnostního večera vydraží a výtěžek půjde právě na tyto účely,“ prozradila Petra Černocká.

K tomu se váže další forma pomoci: „Při vernisáži a křtu se jedna z knih, kterou jsme křtili, podepsala všemi zúčastněnými významnými hosty a ta se také vydraží, aby výtěžek mohl jít rovněž na Klokánky,“ podotkl Pavel Mészáros z nakladatelství AOS Publishing. Unikátní expozice, která vznikla v úzké spolupráci s MČ Praha 1, je v Galerii 1 (Štěpánská 47) k vidění pouze do této soboty do 18 hodiny a obsahuje třeba přesnou kopii kostýmu z filmu Dívka na koštěti podle návrhu Theodora Pištěka, v němž Petra Černocká hraje v nové hudební komedii Saxana, uváděná v divadle Studio Dva. Vedle toho další kostým, který si zpěvačka vytvořila sama a používala ho na některá vystoupení. Také celou řadu klobouků, lampu či ceny, které dostala u nás i ve světě za film Dívka na koštěti….

Mj. ten, kdo si knihu „Saxana 70“ objedná prostřednictví e-shopu nakladatelství – zde - http://aos-knihy.cz/kniha/saxana-70/ ji získá exkluzivně s podpisem Petry Černocké.

/Poděkování sponzorům a partnerům/

MČ Praha 1, Galerie 1, Studio 2, Jana Sommerová, Ovocný světozor, Limonády Koli, Pivovar Chotěboř, Piza Giovanni, Pekařství Kolinger, Cukrárna Karkade, Josef XVI., Martin Novák a VIP Art Company.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář