Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Černocká: Bažanta jsem v troubě proměnila na malinkatého zkamenělého ptáčka!

14. 8. 2012

Publikovala Kateřina Kalivodová dne 14.8. 2012

Další týden s VIP Prostřeno! na obrazovkách televize Prima je tu! Svou šikovnost a umění v kuchyni předvede herečka Petra Horváthová, ex-manželka Ivana Vyskočila, břišní tanečnice Anife Vyskočilová, zpěvačka, herečka a legendární čarodějnice Saxana z filmu Dívka na koštěti Petra Černocká a český Belmondo, herec Martin Kraus. Jako třetí se zítra představí kuchtička Petra Černocká a proto jsme jí položili několik otázek.

Stalo se vám, že jste nějaké jídlo totálně zkazila?
Když jsem byla ještě holka, držela jsem různé hloupé vajíčkové diety. Jednou jsem dala vajíčka vařit a zapomněla na ně, někam jsem odešla. Po návratu mě přivítal smrad a tři černá vajíčka. Letěla do popelnice i s tím hrncem. Podruhé se mi stalo poměrně nedávno. Dala jsem péct do trouby bažanta, naštěstí jen na mírnou teplotu, a odjela i s mužem na vystoupení. Když jsem si po cestě uvědomila, že peču bažanta, sháněla jsem sousedy, ale bohužel nikdo nebyl doma, aby troubu vypnul. Tak jsme se vraceli s obavami, jestli jsme nevyhořeli. Naštěstí ne jen, kuchyň byla do půlky začouzená. A bažant se změnil na malinkatého zkamenělého ptáčka.

S kým byste šla ráda na večeři a co byste si dala?
Na večeři bych šla ráda s někým, kdo se zabývá tématy, která mě baví. Třeba s geologem a filozofem Václavem Cílkem nebo s historikem architektury Zdeňkem Lukešem. Chodila jsem i na jeho přednášky, ale strávit s ním pár hodin a mít možnost se ho ptát na věci, které mě zajímají, by se mi líbilo.

Jak jste trávila letošní léto?
Patřím k těm šťastlivcům, kteří si mohou udělat dovolenou během celého léta, záleží jen na počasí. Jakmile se udělá hezky, přesouvám se s celou rodinou na dovolenou na chalupu. A pokud počasí dovolí, chtěla bych tam být tak do poloviny října. Mám tu všechno, co potřebuju, jsem na e-mailu a vyrážíme odtud i na vystoupení. Těším se, že sem za mnou na pár dní zase přijede dcera Bára s vnučkou. Zatímco ona bude vystupovat s kapelou Yellow Sisters, já budu hlídat.

Díváte se v televizi na pořady o vaření? Jaké jiné sledujete?
Pořady o vaření sleduju občas. Nejvíc se mi líbí ty, které dělá Emanuele Ridi, protože mám ráda italskou kuchyni. Tu a tam zkouším nějaké recepty na svém muži, který je vděčný strávník.

Považujete se za gurmána?
Vůbec nejsem gurmán a v jídle jsem hodně střídmá. Když jsem v Praze a můj muž (kytarista Jiří Pracný – poznámka redakce) na chalupě, stravuju se příšerně. Koupím si třeba ráno chleba a máslo a jím je celý den. Mně to opravdu chutná. Když už vařím jen pro sebe, vařím to, co můj muž tak úplně nemusí. Třeba nějaké rychlé a lehké špagety s rajčátky a parmezánem.

Kdyby vás někdo chtěl tak zvaně utáhnout na jídlo, na co by to bylo? A na co byste naopak nalákala své hosty vy?
Já bych se nechala utáhnut na thajskou kuchyni. Byla jsem v Thajsku několikrát a leccos z jejich receptů pak doma vyzkoušela, ale oni mají lepší suroviny. Kdybych se já chtěla vytáhnout s nějakým receptem, musela bych nejdřív vysondovat, co má ten dotyčný rád. Myslím, že umím připravit cokoliv. Ale ráda vařím třeba indickou polévku s mandlemi. Vařím ji už asi čtyřicet let. Je rychlá, báječně chutná a zatím si ji pochvaloval úplně každý, kdo ji jedl.

Foto: TV Prima

 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář