Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Černocká (68) o hlídání vnučky, alergii na Saxanu i zamilovaných blbcích...

11. 2. 2018

Často slýchá, že vypadá pořád stejně dobře, jako by snad vypila kouzelný lektvar ze Saxany. Petře Černocké (68) sice lichotky radost dělají, ale na film Dívka na koštěti je už přímo alergická. Jejím posláním je hudba a zpěv a právě touhle cestou se vydala i její dcera Bára (38). Aby měla čas na svou kariéru, Petra vnučku Olívii Coco (6) často hlídá. I když, jak sama zdůrazňuje, maximálně tři dny v týdnu. Na koncerty ji vozí její manžel Jiří Pracný (64), se kterým je zpěvačka šťastná přes 25 let. Jak to, že jim to pořád tak klape?


Nedá mi to, Petro, se nezeptat, zda od svého okolí slýcháte větu, že pořád skvěle vypadáte?

„No jo, lidé mi to říkají, že mi chtějí udělat radost. Ale úplně největší radost mám, když mi to řekne někdo naprosto cizí, třeba na ulici. Protože v oboru si tak nějak všichni vzájemně říkáme, že dobře vypadáme. Ale nemyslete si, taky se někdy potřebuju zkontrolovat. Dříve jsem to tak nebrala, ale nyní, když jsem v televizi, kontroluju, jak jsem učesaná nebo nalíčená, jak mi to prostě sluší. Nyní už je to v mém věku vážné! Každá chybka se musí odstranit.

“Vy ale sportujete, pravidelně cvičíte. A co třeba lyžování?

„Na svahu mě nikdy neuvidíte. Jako holčička jsem ještě sem tam lyžovala, ale stačilo mi to. I když teď je to na kopcích hodně i o módě. Možná bych se mohla převléct do nějakého oblečku a vyrazit. (směje se) Co se týče cvičení, máte pravdu, jsem sportovně laděná. Kromě cvičení dvakrát týdně chodím také hodně pěšky. A v padesáti jsem se rozhodla, že skočím i do posilovny. Ale nejvíce opravdu lítám pěšky. Víte, na mě už jde pomalu taková trochu lenost.

Působíte ovšem jako velmi optimistický člověk. Naštvete se taky někdy?

„To si jen myslíte! Mě naštve každou chvíli něco. Vždycky říkám, že jsem »naštvávací« a »rozčilovací« typ! Třeba u zpráv se pokaždé duševně nabudím a jsem vzteklá. Ale už jsem to omezila. Řekla jsem si, že se budu rozčilovat jenom nad věcmi, které mohu změnit. Jinak to nemá smysl. A začala jsem to aplikovat tak, že třeba posílám peníze útulkům pro kočky. Na ty totiž každý kašle! Prostě raději hledám to, co k lepšímu změnit můžu.

“Vaše dcera Bára je také zpěvačka. Jak jste reagovala, když vám oznámila, že chce jít touto cestou?

„Bára se mi s ničím moc nesvěřuje, ale někdy z ní něco vypadne. A jak to u nás probíhalo? Řekla jsem jí, ať si nejdřív udělá školu. Vzdělání a hlavně ten papír jí nikdo nevezme. A tak dodělala Univerzitu Karlovu, podala mi diplom a oznámila, že bude zpěvačka. Ale já jsem jí to nevymlouvala. Když si člověk najde cokoliv, co ho baví a co ho dělá šťastným, proč se tomu bránit. Koneckonců každý by si měl v životě najít to, co ho bude naplňovat.

“Máte vnučku Olívii Coco. Jste hlídací babička?

„Na vnučku si najdu kdykoliv čas a vždycky jí ráda otevřu svou náruč. Ale jak už jsem zmiňovala tu lenost, tak cítím i lehkou únavu. Proto jsem si stanovila normu - tři dny. Jak je vnučka starší, začíná to s ní být náročnější, hlavně jak ji zabavit. Když byla mladší, byly zase náročnější noci. Teď už sice v noci spí, což je lepší, ale moje kondice přes den klesá. Co si budeme povídat… Už to není to, co bývalo. Jsem už přece jen důchodkyně.“ (směje se)

 

 

Působíte ovšem jako velmi optimistický člověk. Naštvete se taky někdy?

Více na http://www.ahaonline.cz/clanek/aha-pro-zeny-vip-svet/143123/patra-cernocka-68-o-hlidani-vnucky-alergii-na-saxanu-i-zamilovanych-blbcich.html?utm_source=ahaonline.cz&utm_medium=copyTo si jen myslíte! Mě naštve každou chvíli něco. Vždycky říkám, že jsem »naštvávací« a »rozčilovací« typ! Třeba u zpráv se pokaždé duševně nabudím a jsem vzteklá. Ale už jsem to omezila. Řekla jsem si, že se budu rozčilovat jenom nad věcmi, které mohu změnit. Jinak to nemá smysl. A začala jsem to aplikovat tak, že třeba posílám peníze útulkům pro kočky. Na ty totiž každý kašle! Prostě raději hledám to, co k lepšímu změnit můžu.“Vaše dcera Bára je také zpěvačka. Jak jste reagovala, když vám oznámila, že chce jít touto cestou?„Bára se mi s ničím moc nesvěřuje, ale někdy z ní něco vypadne. A jak to u nás probíhalo? Řekla jsem jí, ať si nejdřív udělá školu. Vzdělání a hlavně ten papír jí nikdo nevezme. A tak dodělala Univerzitu Karlovu, podala mi diplom a oznámila, že bude zpěvačka. Ale já jsem jí to nevymlouvala. Když si člověk najde cokoliv, co ho baví a co ho dělá šťastným, proč se tomu bránit. Koneckonců každý by si měl v životě najít to, co ho bude naplňovat.“Máte vnučku Olívii Coco. Jste hlídací babička?„Na vnučku si najdu kdykoliv čas a vždycky jí ráda otevřu svou náruč. Ale jak už jsem zmiňovala tu lenost, tak cítím i lehkou únavu. Proto jsem si stanovila normu - tři dny. Jak je vnučka starší, začíná to s ní být náročnější, hlavně jak ji zabavit. Když byla mladší, byly zase náročnější noci. Teď už sice v noci spí, což je lepší, ale moje kondice přes den klesá. Co si budeme povídat… Už to není to, co bývalo. Jsem už přece jen důchodkyně.“ (směje se)

Zdroj:
 /www.ahaonline.cz/

 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář