Jdi na obsah Jdi na menu
 


Černocká: Příběh Svobody vypráví o stavu společnosti

1. 3. 2007

"Mít o řadu let mladšího partnera je prostě risk," říká herečka

Černocká: Příběh Svobody vypráví o stavu společnosti
Smrt Karla Svobody a celý jeho úspěšný i tragický život stále nedá mnohým spát. Co ho trápilo, proč zemřel? K čemu ten skandál na pohřbu, navíc v přímém televizním přenosu? Přemýšlí o tom i zpěvačka Petra Černocká (57).


"Celá ta situace kolem smrti a pohřbu Karla Svobody je určitě také otázkou pro sociologa. Najednou se ukázalo, v jakém stavu je naše společnost a už proto je potřeba se tím zabývat.

Musím na to pořád myslet a všechny možné noviny, které běžně nečtu a které si zvedly touto tragedií náklad a tím i zisk, jsem si také začala kupovat. Sledovala jsem vývoj celé kauzy a vzala si z toho jedno ponaučení," říká Petra Černocká, kterou smrt Karla Svobody také významně zasáhla.

"Myslím si, že teprve přijde na přetřes otázka, jak většinou dopadají věkově nerovná manželství. Asi v odpovědi na tuto otázku pochopíme i čin Karla Svobody.

Mít o řadu let mladšího partnera je prostě risk. A strašná zátěž. Kdo si to může dovolit? Proto je potřeba přemýšlet nad tím věkovým rozdílem, který byl mezi Karlem a Vendulou.

Někteří muži si dokážou vzít o dvacet, o třicet let mladší blondýnu, ale pak už to neutáhnou. A to byl, myslím si, kámen úrazu manželství Svobodových," domnívá se Petra Černocká.

"Ostatně mám v tomto směru vlastní zkušenost. Čtyři roky jsem žila s partnerem jenom o sedm let mladším. A najednou jsem cítila, že jeho energie a moje energie jsou něco rozdílného.

Navíc on chtěl ještě něco v životě dokázat, prosadit se, a moje kariéra byla v podstatě ukončena, byla jsem prostě zpěvačka Černocká. Tak jsem si leccos v tomto vztahu užila.

Kdo by chtěl zkusit věkově nerovné manželství, tak musí být hodně nadupaný a mít velkou sílu. A k této kauze bych ještě poznamenala jedno. Každý z nás je jiný.

Někdo prožívá drama z toho, že má o hodně mladšího partnera a nechce kvůli tomu žít. A já znám lidi, kteří jsou chudí, invalidní a místo úvah o nebytí zkrátka žijí. A žijí tak rádi."
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář